Ana içeriğe atla

2010-2011 öğretim yılı güz yarıyılında eğitime başlayan Makine Mühendisliği Bölümü, 18 Mayıs 2018'de çıkarılan 7141 sayılı kanunla Sakarya Üniversitesi'nden ayrılarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi çatısı altında, hem gündüz hem de akşam programlarıyla eğitime devam etmektedir. Bu bölümde, eğitim ve öğretim faaliyetleri 9 Profesör, 7 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 9 Araştırma Görevlisi tarafından yürütülmektedir. Öğrenci seçiminde SAY puan türü esas alınmakta olup, her bir öğretim programı için ayrılan 73 kişilik kontenjanın 15'i Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu (M.T.O.K.) mezunlarına tahsis edilmiştir. Bölümün öğrenim süresi dört yıl olup, eğitim dili Türkçe'dir. Ancak, öğrenciler dil hazırlık programına katılabilmekte ve başarılı olanlar ana programda %30 İngilizce içerikli dersler alabilmektedirler.