MAZERETLİ DERSE YAZILMA KURALLARI

1. Mazeretli derse yazılma tarihleri 19-23 Şubat 2024’tür, bunların dışında yazılma yapılamaz.
  2. Mazeretli derse yazılma formları bu dönem itibariyle değişmiştir, güncel formları kullanmanız gerekmektedir. Güncel formu ekte de bulabilirsiniz. Aynı zamanda T1 fotokopi odasından da temin edilebilir.
  3. Mazeretli yazılma dilekçesi ile beraber tüm eklerini eksiksiz ve hatasız  bir biçimde doldurmalısınız.
  4. Bazı derslerde birden fazla grup vardır. Bu dönem öğrenci numarasının son hanesi tek olanlar B grubu, çift olanlar A grubu olacaktır. Grup olmayan derslerde herkes A grubu olacaktır. Deneysel Metodlar dersinde 3 grup olduğu için bu kurala dahil değildir.
  5. İlk defa alınan 2 veya daha fazla ders çakışamaz. Ancak alttan alınan dersler çakışarak alınacaktır. İlk defa alınacak derslerin çakışması haricinde öğretim turu ve grup değiştirilemez.
  6. Dönemlik alınabilecek AKTS miktarı 40’tır. Ya da 30 AKTS + 2 ders alınabilir (30 AKTS’den sonra alınacak 2 dersin AKTS sayısının önemi yoktur).
  7. Genel ortalaması 2.5’ten fazla olan ve alttan hiç dersi olmayan öğrenciler 45 AKTS ya da 30 AKTS + 3 ders alabilir.
  8. Seçilmiş olan üniversite ortak veya teknik seçmeli dersler sebep ne olursa olsun silinemez.
  9. Bitirme Çalışması ve İşletmede Mesleki Eğitim derslerini almak için 1.8 genel ortalama şartı vardır.
  10. Makine Mühendisliği Tasarımı ve Bitirme Çalışması derslerini aynı anda almak için alındığı dönem mezun olunması gerekmektedir. Ayrıca bu dersler farklı hocalardan alınmalıdır.
  11. Bu dönem alınan senato kararı gereği 4.sınıf öğrencileri İşletmede Mesleki Eğitim dersini ve seçmeli dersleri birlikte hiçbir şekilde alamaz.
  12. TKN 423 kodlu Staj dersini almadan mezun olunamaz. Notu E veya K olan Staj derslerini bir daha almaya gerek yoktur.
  13. Mazeretli derse yazılma formunun ilk sayfasında öğrenci bilgileri doldurulduktan sonra “BYS’den seçilen dersler” kısmına sistemden seçilen dersler yazılacak, altındaki “Alınan ve Eklenecek Dersler” kısmına da yeni yazılacak derslerle beraber bu dönem alınmış olacak tüm dersler yazılacaktır. Formun 2.sayfasına da bu alınan derslerin ders programındaki saatleri eksiksiz şekilde doldurulacaktır (Doğru grup ve öğretim yazılacak, B ise programdaki B olan ders yazılacak).
  14. Mezun olmak için 3.sınıftan 1 teknik seçmeli , 4.sınıftan 2 teknik seçmeli ve 2 üniversite ortak seçmeli ders seçilmelidir.