Teknik gezinin ana amacı, öğrencilere makina mühendisliği üzerine aldıkları teorik bilgileri endüstriyel bir bağlamda gözlemleme şansı sunarak, öğrencilerin akademik bilgilerini pratikle birleştirmelerini sağlamaktı. Federal Elektrik Fabrikası, üretim yöntemleri, Kalite kontrol ve AR-GE konularında uzmanlaşmış bir tesis olarak, öğrencilere sektörel bilgilerin yanı sıra gerçek endüstriyel uygulamaları deneyimleme imkanı sağladı.

Öğrenciler, fabrikanın üretim birimlerini gezerek, üretim süreçlerini yerinde incelediler. Fabrikanın uzman mühendisleri tarafından verilen rehberlikle, öğrenciler üretimde kullanılan son teknoloji ekipmanları ve süreçleri öğrenme fırsatı elde ettiler.

Teknik gezi sırasında, öğrenciler aynı zamanda Federal Elektrik Fabrikası'nın Ar-Ge birimini ziyaret ederek, sektördeki son yenilikleri ve gelecekteki teknolojik gelişmeleri öğrenme şansı yakaladılar. Fabrikanın AR-GE ekibi, öğrencilere projelerini tanıtarak, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve sektördeki kariyer fırsatları hakkında bilgi verdi.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet KOLİP Hocamız, yapılan gezinin önemine vurgu yaparak, "Federal Elektrik Fabrikası'nda gerçekleştirdiğimiz teknik gezi, öğrencilerimize sadece teorik bilgilerin ötesinde, imalat sektöründeki güncel gelişmeleri ve endüstriyel uygulamaları yakından görmeleri fırsatını sundu. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin sektördeki dinamiklere ayak uydurabilmeleri ve gelecekteki mühendislik kariyerlerine daha iyi hazırlanabilmeleri için önemli birer araçtır," dedi.

Federal Elektrik Fabrikası yönetimi de öğrenci ziyaretçilere kapılarını açmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, gelecekteki mühendislik profesyonellerine sektördeki gelişmeleri daha yakından takip etmeleri ve uygulamalı deneyim kazanmaları konusunda destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.