Bölümümüz öğretim üyeleri ve 3. sınıf öğrencileri, sanayi ile üniversite arasındaki köprüyü güçlendirmek ve öğrencilerin teorik bilgilerini pratikle birleştirmek amacıyla Atasan Metal Fabrikası'na teknik bir gezi düzenledi.

Bu öğrenme etkinliği, öğrencilere endüstriyel süreçleri yerinde görmeleri ve sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etmeleri fırsatını sunarken, aynı zamanda bölüm öğretim üyelerine de sektörel uygulamalar hakkında bilgi güncellemesi yapma imkanı sağladı.

Gezi kapsamında, Atasan Metal Fabrikası'nın üretim tesislerini gezme fırsatı bulan öğrenciler,  makine mühendisliği  alanında edindikleri teorik bilgileri, gerçek endüstriyel uygulamalar üzerinden gözlemleme şansını elde ettiler. Öğrenciler, fabrikanın üretim hattında kullanılan  makineleri inceledi ve üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi edinme imkanı buldular.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet KOLİP hocamız, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe dökme ve sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme amacıyla düzenlediğimiz bu teknik gezi, öğrencilerimize büyük bir katkı sağladı. Endüstriyel tesislerin içinde olmak, öğrencilerimizin öğrendikleri bilgileri somut bir şekilde görmelerine ve anlamalarına yardımcı oldu.

Atasan Metal Fabrikası yetkilileri de öğrenci ziyaretçilere kapılarını açmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, işbirliğini sürdürmeye ve gelecekteki mühendislik profesyonellerine destek olmaya devam etme niyetlerini dile getirdiler.