Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya Şubesi, bölümümüzün öğrencileriyle buluştuğu "Sektörden Kampüse Girişimci Çıkarması" adlı sektörle buluşma günleri kapsamında etkinlik düzenledi.

Etkinlik, sektör liderlerini ve yenilikçi girişimcileri öğrencilerle bir araya getirerek onlara ilham vermek, deneyimlerini paylaşmak ve potansiyel iş birlikleri için platform oluşturmak amacıyla organize edildi. Vakıf üyeleri, kariyer yolculuklarından kesitler sundular ve girişimcilik ekosistemi içinde nasıl pozisyon alınabileceği konusunda bilgiler verdiler.

Etkinliğe katılan öğrenciler, vakfın tecrübeli iş insanlarından girişimcilik, inovasyon ve sektör dinamikleri hakkında bilgi alma fırsatı buldular. Ayrıca, gerçek dünya problemlerine çözümler geliştirme, iş modeli oluşturma ve pazar analizi yapma konularında fikir alışverişinde bulundular.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, "Üniversite olarak, öğrencilerimizin teorik bilgilerle donanmış olmalarının yanı sıra, gerçek dünya tecrübeleriyle de harmanlanmış olmalarını önemsiyoruz. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimize sektörün içinden gelen bilgilerle donanma fırsatı sunuyor ve onları iş dünyasına hazırlıyor." dedi.

Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya Şubesi Başkanı Baki DEMİR, yapılan açıklamada, "Bu tür etkinliklerle öğrencilere teorik bilgilerin ötesinde, piyasa koşullarını anlama ve bu koşullarda nasıl fırsatlar yaratılacağına dair pratik bilgiler sunmayı hedefliyoruz." dedi. Başkan ayrıca, bu etkinliklerin öğrencilere iş dünyasına ilk adımı atmalarında güçlü bir köprü oluşturduğunu belirtti.

Etkinlik, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü ve katılımcılar gelecek etkinlikler için de büyük bir heyecanla beklediklerini ifade ettiler. Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya şubesi, bu tür etkinlikleri düzenleyerek bölgedeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye ve genç girişimcileri teşvik etmeye devam edecektir.